ÁRAK

Jegyárak:
 
Napi- és hetijegyek, csak érvényes, (tárgy évre érvényesített ) horgászengedéllyel válthatók a tóparti horgászboltban ( TÓparty kávézó és horgászbolt ) hétköznap 6-11h-ig és 15-18h-ig; hétvégén pedig 6-18h-ig.
Turista jeggyel is lehet napi- vagy hetijegyet váltani. (Ebben az esetben 1 bottal lehet horgászni.)
 
– Napijegy: (2022.10.01.-től)
– felnőtt 6-18 óráig: 7.000 Ft
– ifjúsági 6-18 óráig: 3.000 Ft (csak szülői felügyelettel)
– éjszakai 18-6 óráig: 7.000 Ft
– gyermek 6-18 óráig: 1.000 Ft (csak szülői felügyelettel)
Ezekkel a napijegyekkel etetőhajó és csónak használata nem engedélyezett.
 
– Sport (bojlis) napijegy: (2022.10.01.-től)
– felnőtt 6-18 óráig: 4.000 Ft
– három bot 6.000 Ft
– éjszakai 18-6 óráig: 4.000 Ft
 
– Hetijegy (reggel 6.00 -tól érvényes):
– felnőtt: 50.000 Ft (kizárólag sport vagy bojlis horgászat lehetséges)
– felnőtt 3 bot: 70.000 Ft (kizárólag bojlis horgászat lehetséges)
– felnőtt halas: 70.000 Ft (ezzel a hetijeggyel etetőhajó és csónak használata nem engedélyezett)

 

ÉJSZAKAI TARTÓZKODÁS RENDJE A TÓPARTON, SAJÁT TAG ÉS VENDÉGHORGÁSZ RÉSZÉRE!

Egyesületi tagok

Egyesületi tagok és a hozzájuk látogató közeli hozzátartozóik (férj, feleség, gyermek, élettárs nagyszülő, testvér) továbbra is tartózkodhatnak éjszaka a tóparton minden előzetes értesítés nélkül. Abban az esetben, ha a hozzájuk érkező vendég nem családtag, kötelezően be kell jelenteni a szolgálatban lévő halőrnél vagy a vezetőség által megbízott személynél. Ebben az esetben ingyenes tagjaink látogatói részére az éjszakai tartózkodás a parton. A bejelentést aznap sötétedésig kötelező megtenni! Ennek elmulasztása esetén a vendég csak abban az esetben maradhat a tóparton, ha látogatói területi jegyet vásárol melynek díja 2024 évben 2000Ft/Fő/Éj. A látogatói jegy este 10 órától másnap reggel 6 óráig szól. Ennek meg nem fizetése esetén el kell hagyni az egyesület területét! A jegyet a szolgálatban lévő halőrnél, illetve nyitvatartási időben a tóparti horgászboltban lehet megváltani. A halőrök beosztása és elérhetősége minden hónap elején kikerül a horgászbolt bejárati ajtajára, illetve a vele szemben lévő hirdető táblára.

Vendéghorgászok

Érvényes területi jeggyel és a hozzájuk látogató, illetve vele együtt érkező közeli hozzátartozóik (férj, feleség, gyermek, élettárs, nagyszülő, testvér) továbbra is tartózkodhatnak éjszaka a tóparton. A közeli hozzátartozóknak nem kell külön jegyet vásárolni, de érkezéskor kötelező jelezni, hogy kivel érkezett a horgász. Abban az esetben, ha a hozzájuk érkező vendég nem családtag, kötelezően be kell jelenteni a szolgálatban lévő halőrnél vagy a vezetőség által megbízott személynél és ha éjszaka a tóparton kíván maradni látogatói területi jegyet kell vásárolnia melynek díja 2024. évben 2000Ft/Fő/Éj. A látogatói jegy este 10 órától másnap reggel 6 óráig szól. Ennek meg nem fizetése esetén el kell hagyni az egyesület területét! A jegyet a szolgálatban lévő halőrnél, illetve nyitvatartási időben a tóparti horgászboltban lehet megváltani. A halőrök beosztása és elérhetősége minden hónap elején kikerül a horgászbolt bejárati ajtajára, illetve a vele szemben lévő hirdető táblára.

 

LAKÓKOCSIVAL TÖRTÉNŐ LEHAJTÁS RENDJE A TÓPARTRA SAJÁT TAG ÉS VENDÉGHORGÁSZ RÉSZÉRE!
 
A napi- és hetijegyek ára, magában foglalják a partra történő lehajtást gépkocsival, illetve az éjszakai, és hetijegyek esetében a sátorállítás, bográcsozási lehetőségeket.
 
KIZÁRÓLAG A HORGÁSZ EGYESÜLET ADHAT HASZNÁLATBA LAKÓKOCSIT A TÓPARTON !!!
Az egyesület lakókocsikat vásárolt, amit használatba ad! Addig ameddig van szabad lakókocsi addig kizárólag a Palotási Víztározó – Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület tulajdonába lévő lakókocsikat lehet foglalni a 06-30-407-1173 – as telefonszámon. Kérjük aki mástól bérelt előzetesen, az a kiírt számon egyeztessen, mert nem tudunk más bérleménnyel leengedni a tópartra senkit, ha van arra az időre szabad lakókocsink. Amennyiben nincs akkor a lentebb írtak az elfogadottak.
 
EGYESÜLETI TAGOK :
A lakókocsi lehajtási engedély nem kerül pénzbe! Tagjaink részére, aki rendelkezik érvényes területi engedéllyel, egy évre szóló lehajtási engedély adható ki, mely indokolt esetben visszavonható (pl.: ha valaki ellen fegyelmi eljárás indul vagy a lehajtási rend megsértése stb. esetében). A vezetőség által engedélyezett lakókocsival lehet tartózkodni a tóparton. A lehajtási engedélyt kérelmezni kell egy űrlap kitöltésével, amelyet be kell nyújtani az egyesület vezetősége vagy az erre megbízott személy részére. Saját tagjaink számára nem kötelező saját lakókocsival rendelkezni, illetve egy lakókocsit több tag is igénybe vehet, de az adott lakókocsira kiadott lehajtási engedélyt/engedélyeket jól látható módon fel kell tüntetni a lakókocsi oldalán, ablakán stb., hogy az ellenőrző személy jól lássa. Indokolt esetben az ellenőrző személy a lakókocsit átvizsgálhatja.
Amennyiben azon tagjaink, akinek nincs lakókocsija, de szeretnének igénybe venni, úgy első körben csak és kizárólag, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület részére halasítási hozzájárulás befizetése után, az egyesület tulajdonában lévő lakókocsit, használatra átvehet és használhat a tóparton. A halasítási hozzájárulás mértékét a vezetőség 2024. évben:
Egységesen 8000 Ft/nap/lakókocsi halasítási hozzájárulási összeg megfizetésében határozza meg.
Igény esetén gázpalackot is biztosítunk a horgászat időtartamára, aminek a díja az aktuális napi gázpalack ára.
Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a tó területe magánterület és a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület a tulajdonosa ezért az egyesület által megbízott ellenőrző személy minden esetben hivatalosan intézkedhet és eljárhat a lakókocsi lehajtási rend betartása érdekében!
VENDÉGHORGÁSZOK :
Vendéghorgász érvényes területi jegy vásárlása esetén, saját vagy üzemben tartott lakókocsiját a horgászat időtartamára díjmentesen leviheti a tópartra. A tulajdont vagy üzembetartói jogot érvényes forgalmi engedéllyel kell igazolnia.
Amennyiben a hozzánk látogatók lakókocsit szeretnének igénybe venni, úgy első körben csak és kizárólag, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület részére halasítási hozzájárulás befizetése után, az egyesület tulajdonában lévő lakókocsit használatra átvehet és használhat a tóparton. A halasítási hozzájárulás mértékét a vezetőség 2024. évben:
Egységesen 8000 Ft/nap/lakókocsi halasítási hozzájárulás megfizetésében határozza meg.
Igény esetén gázpalackot is biztosítunk a horgászat időtartamára, aminek a díja az aktuális napi gázpalack ára.
Amennyiben nincs szabad lakókocsi ide látogató vendégeink számára, úgy a bérleti szerződés, kölcsönadási szerződés stb. ellenőrzése és a lakókocsi átvizsgálása után lehajtási engedélyt állítunk ki, amiért nem számolunk fel külön díjat. Lehajtási engedélyt csak érvényes napi/heti területi jeggyel rendelkező személyek részére áll módunkban kiállítani. Az adott lakókocsira kiadott lehajtási engedélyt/engedélyeket jól látható módon fel kell tüntetni a lakókocsi oldalán, ablakán stb., hogy az ellenőrző személy jól lássa. Indokolt esetben az ellenőrző személy a lakókocsit átvizsgálhatja.
Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a tó területe magánterület és a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület a tulajdonosa ezért az egyesület által megbízott ellenőrző személy minden esetben hivatalosan intézkedhet és eljárhat a lakókocsi lehajtási rend betartása érdekében!
ESETI LEHAJTÁSI ENGEDÉLY :
Eseti lehajtási engedély külön kérhető mindenkinek speciális esetekben, amihez a kérelmet be kell nyújtani az egyesület vezetősége vagy az erre megbízott személy részére. (Pl.: Vendéghorgász részére, ha családtag nevén van a lakókocsi és azt szeretné használni.)
Abban esetben tudjuk pozitívan elbírálni ezeket az eseteket, ha jól átlátható módon megküldi részünkre az igazoló dokumentumokat és minden kétséget kizáróan kizárhatjuk, hogy mástól üzleti céllal kölcsön vagy bérbeadott lakókocsit nem vesz igénybe a horgászat időtartamára. A kérelmet indoklás nélkül elutasíthatja a vezetőség vagy az erre megbízott személy.
Az adott lakókocsira kiadott lehajtási engedélyt/engedélyeket jól látható módon fel kell tüntetni a lakókocsi oldalán, ablakán stb., hogy az ellenőrző személy jól lássa. Indokolt esetben az ellenőrző személy a lakókocsit átvizsgálhatja.
Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a tó területe magánterület és a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület a tulajdonosa ezért az egyesület által megbízott ellenőrző személy minden esetben hivatalosan intézkedhet és eljárhat a lakókocsi lehajtási rend betartása érdekében!
A kérelmeket minden esetben személyesen vagy e-mailben a komaromipeter1983@gmail.com kérjük megküldeni az érkezés előtt minimum 30 nappal, hogy elutasítás esetén legyen lehetőség más alternatívát választani a hozzánk látogatóknak.
 

Fogható halak:

– Napijegy felnőtt: 2 ponty + 1 amur + 1 ragadozó + 5 kg egyéb

– Napijegy IFI: 1 ponty vagy amur + 5 kg egyéb

– Napijegy Gyerek: 5 kg egyéb

– Hetijegy felnőtt: 3 ponty (1 nap max. 2 db tartható meg) + 2 amur (1 nap max. 1 db tartható meg, heti 2 db tartható meg) + 2 ragadozó (1 nap max. 2 db tartható meg, heti 2db tartható meg) + napi 5 kg egyéb

Sport, vagy bojlis napijegy esetében, semmilyen hal nem vihető el.

Méretkorlátozások az elvihető halak esetén:

ponty: 30 cm fölött és 5 kg alatt

amur: 40 cm fölött, 10 kg alatt

süllő: (nincs méretkorlátozás)

csuka: 40 cm fölött

harcsa: 6 kg fölött és 25 kg alatt vihető el

Az egyéb halfajokra az Országos Horgászrend előírásai az irányadóak!