SZABÁLYOK

Pontyhorgászat

A Palotási-horgásztó az utóbbi években országos hírnevet vívott ki magának, mely a nem mindennapi halállományának köszönhető. A 2001-ben betelepített közel 40 mázsa kapitális méretű ponty és a már bent lévő ősállomány együttesen hihetetlen fogásokat garantálnak szinte minden horgásznak, aki ellátogat a Palotási-tóra.

Bojlizás: Telefonon, +36 30 407 11 73 előre egyeztetett időpont alapján történik. Kötelező eszközök a pontymatrac, nagy merítőszák,(min.100x100cm-es) szájfertőtlenítő és digitális mérleg. Ha a bojlis horgász bójával megjelölni kívánja az etetést, azt mielőtt megetetné, a halőrrel ellenőriztetni kell (esetleges viták elkerülése érdekében a szomszéddal). A bojlis jegyet váltó horgász, minden kifogott halat köteles, fotózás és szájfertőtlenítés után, a lehető legrövidebb időn belül, kíméletesen vissza engedni a vízbe. Haltartóban tárolni Tilos!

Csónakhasználat: etetés, bójázás és fárasztáshoz, kizárólag a bojlis, illetve harcsás fogási lapot váltó horgászoknak engedélyezett, de csónakból horgászni TILOS!

A csónakkal történő közlekedéshez mentőmellény használata KÖTELEZŐ!

Ragadozóhorgászat

Palotási-tavon ragadozó halak is szép számmal élnek. Harcsa, süllő, csuka és balin szinte bármikor horogra kerülhet. Nem ritkák a 40-50 kilós, de a 90 kg feletti harcsafogások is előfordulnak. A harcsa horgászatára engedélyezett a csónak használata, a készség behúzására, vagy fárasztásra, de csónakból horgászni TILOS.

Lékhorgászat

Mivel a léki horgászat is engedélyezett, egy különleges élmennyel gazdagodhat az, aki télen, dacolva a hideg idővel ellátogat a Palotási-tóra.

Szinte egyedülálló módon a tavon lékről rendkívül jól fogható a süllő!

A fagy beálltával, megfelelő jégvastagság esetén, -az ide vonatkozó szabályok betartása mellett- bátran hódolhat mindenki télen is kedvenc sportjának, a horgászatnak.